Tuesday, December 28, 2010

Freemason & Illuminati

Siapa yang x tau pasal Freemason dan Illuminati ni? Seluruh rakyat Malaysia aku rasa dah tau. Dengan orang-orang asli sekali dah tau. Kenapa isu si Freemason and si Illuminati ni hangat sangat diperkatakan?

Kepada yang x tau apa tu Freemason and Illuminati, ni ada description dia.

Freemason: Sebuah mansion yang free untuk diduduki. Sesiapa saja boleh masuk, asalkan korang sanggup jadi orang gaji dalam mansion ni untuk 1 malam.

Illuminati: Salah satu jinx dalam cerita Harry Potter. Dia boleh menyebabkan mata orang yang kena sihir tu silau sampai x boleh bukak mata.

Haha. Tipu je. Descriptions tu adalah apa yang first thing came out from my mind when I first heard bout em. Aku rasa semua dah tau pasal organization ni, so x payah lah aku nk explain lagi kan.

I am here to gelak-guling-guling-sampai-mati mengenangkan betapa narrownya pemikiran kita. Macam manalah benda ni boleh jadi isu kat Malaysia. OK. Freemason and Illuminati ni do exist. So what? Ada kau nak declare war nak lawan balik? Ada kau buat conference or mogok so that this thing will shut down? Harga minyak naik tau pulak kau nak buat mogok. Ni benda pasal ni x nak pulak kau nak mogok. Yang pasal minyak tu pun satu. Buat apalah kau nak kecoh-kecoh bila harga minyak naik. Dah memang harga minyak naik satu dunia, so Malaysia nak x nak kena jugak lah naikkan harga. Kalau x naik harga, kerajaan kena tanggung semua kos tu. Kalau dah kena tanggung kos tu, mana kerajaan nak cari duit nak buat benda lain? Then bising kerajaan corrupt.

OK. Stop. Lebih-lebih kang aku kena attack pulak. Back to Freemasonry. Apa yang kita tau pasal freemason? Ada mata satu. Lucifer. Bangunan berbentuk geometri. Bintang Israel.

Aku x kisah kalau kau nak cakap Freemason ni wujud. Itu hak korang. But x payah lah taksub sangat. Jalan-jalan kat bandar, ternampak something yang mencurigakan, "Eh, ni Freemason." WTH man. Cant you just enjoy this life? X payah nak kecoh-kecoh pasal diorang ni.

Korang x terfikir ke yang organization ni gain their power through rasa takut kita? Dengan ketakutan kita, mereka akan lebih ber-influence. Dengan rasa takut kita, kita akan sebarkan kepada rakan-rakan kita. Begitu juga dengan rakan kita, mereka akan sebarkan kepada rakan-rakan mereka pula. Benda ini x kan berhenti. Bila semua dah tau pasal Freemason dan perasaan takut ke atas organization ni dah menular ke seluruh pelosok dunia, kau x rasa ke masa tu lah "Dajjal" yang korang takut sangat tu akan keluar? If betul la "Dajjal" yang keluar tu betul2 Dajjal yang Allah sebut dalam Quran. Kalau "Dajjal" yang akan keluar tu adalah sekadar manusia biasa yang berlakon sebagai the true Dajjal, korang dah x kan dapat bezakan pun. Main percaya je. Sebab? Sebab korang dah takut sangat dengan benda ni.

Apa tanda-tanda kiamat? Banyak kan? Aku nak letak salah satu je. Diangkat al-Quran dan Ilmu addin dari manusia. Kiamat akan terjadi apabila umat di muka bumi ni dah tak percaya al-Quran. Okay lah. It's not that umat Islam akan hilang kepercayaan terhadap al-Quran. But bila idea Freemasonry dan Illuminati ni timbul, mesti ramai antara kita yang terus percaya dengan apa yang dipaparkan dalam video-video tu. Aku x kata benda tu salah sebab aku pun x tau betul ke x semua tu. But bila kita terus mempercayai apa yang dipaparkan kepada kita tanpa merujuk kembali kepada al-Quran, itu boleh dikira sebagai kita mengabaikan Quran. Dan dengan semakin pesatnya idea ni menular ke seluruh Malaysia, aku yakin dah ramai yang telah membuatkan tanda besar kiamat ni makin terserlah.

Enough of this nonsense. Aku xnak panjang-panjang. Nanti peminat Freemason hack blog aku pulak. Sorry ye you all. Mak tulis apa yang mak nampak je. Jangan lah offended. Mak mintak maaf ye nyah-nyah sekalian.

Kenapa aku tiba-tiba tulis pasal freemason ni? Sebab tadi aku baca-baca, then ada orang cakap Upin&Ipin ni idea Illuminati. Kepala abah kau! Entah scene mana tah illuminatinya. Then yang aku x boleh blah, air pancut kat Putrajaya. Dia kata macam mata Dajjal. Adoi.. Air pancut memang lah akan berbentuk bulat. Bila tengok dari langit, jadilah dia macam mata. Come on guys. Nak taksub pun, gunalah otak tu. Allah dah bagi akal kat kita. Use it.

Ha. Ada lagi satu. Checkers. Korang cakap checkers ni idea diorang. Dah tu yang korang main Chess dari kecik xde pulak kau nak takut. Xde pulak kau nak cakap tu Freemason? Kalau aku tau Chess tu idea Illuminati, kecik2 dulu aku main guli je. Boleh kumpul guli kawan-kawan aku. haha

Lastly, aku nak cakap, ni aku bukan nak condemn korang yang percaya dengan benda2 ni. Aku xtau benda ni wujud ke x, dan kau pun x pasti lagi either organization ni betul2 wujud. Tak salah kita nak membaca dan menambah ilmu, but jangan sampai taksub sangat. Ingat, Allah is the only one. And He is always there; for us, and watching us.

Moral hari ini, December 28th, 2010: Jangan cepat menelan sesuatu yang dihidangkan kepada kita. Selidiklah asal usulnya terlebih dahulu, agar kita benar-benar yakin bahawa apa yang dihidangkan itu benar-benar elok untuk kita telan. :)

11 comments:

unguviolet said...

we are sooo overwhelming by jews secret agenda such as freemason/illuminati and whatnot, try to loosen up a little bit,those problems are going to be debate 'like forever'...and will never end.

not until we all look up in The Quran. Learn the beauty of it and bring the spirit alive.

flazeroth4th said...

nice... hentam lg si taksub2 sekalian alam...

Firdaus said...

Just hope that they wont cross the line and afraid of this freemasonry. We, as Muslims, have only Allah to be afraid of. Not others.

Padil: X boleh lebih2. Nanti kena attack

Mohd Nor Quiyyum said...

ak x stuju psl point mogok minyak

run azeefah nirsim said...

huii...mata satu...
corak kotak2...

takottttt,,,,,,,,

Firdaus said...

bapak: aku just fikir dari perspektif orang atasan. kalau kat negara lain, ikut suka hati peniaga je nak letak harga berapa. kat malaysia dah cukup baik kerajaan tolong support bagi subsidi.

feza: kau x perasan ke masa kat vegas tu banyak mata2 satu ni? haha

run azeefah nirsim said...

byk je...
even kat disneyland pun sepah2...
tp dun give a damn.. yg pntg kite ade stand and akidah sendiri.

juz my two cent..

Firdaus said...

Ada ke? Aku x amik kisah pun pasal benda2 ni. hahah

alley vava said...

aku setuju pasal isu minyak tu. ak penah baca forum mana ntah, ada sorg ni die suruh org malaysia jgn percaya kat petronas. suruh pakai minyak shell. apekah.

Firdaus said...

Yes! Ada orang setuju dgn aku. Tapi kenapa Shell? haha

Anonymous said...

Oo ye son of mare,
in mare we trust, unto mare we bow
obey nothing but his words,
fear nothing but his name
his blessing shall we seek, his curse shall we avert
because he is son of Illuminati....

oath of Illuminati