Thursday, December 2, 2010

Me In Disguise

Aku percaya, ramai antara korang yang pernah buat applications macam Celebrity Look-Alike, or Mirip Siapakah Muka Anda? dekat Facebook kan? Lepas buat tu, tetiba jadi excited bila dapat celebrity yang famous-famous. Then apa lagi, publish lah. Kalau dapat yang x famous, x nak publish, cuba gambar lain. haha

Tadi, atas tekanan baca Material Science yang semuanya berkaitan dengan Chemistry, aku pun tenung lah laptop Lenovo aku ni. Then tetiba jari-jemari aku ni tergerak untuk search benda2 yang macam celebrity look-alike tu. 

Then aku upload lah gambar aku, dengan harapan dapatlah Tom Cruise ke, Brad Pitt ke, Orlando Bloom ke kan. But hampeh. Nak tau apa aku dapat? grrrr


HAH! Korang nampak tak aku dapat siapa?

7/8 tu girls! Gila lah. Aku ni pondan ke? huwaaa.. Nasib baiklah yang lelaki sorang tu John F. Kennedy. Macho la jugak kan. BUT yang lain?? Hampeh hampeh hampeh! *Sambil tekap muka kat bantal dan menumbuk-numbuk katil. 

Dah puas depressed, tengok balik benda ni, then perasan, the top three are Madonna, Elizabeth Taylor, and Uma Thurman, yang masing-masing berkongsi markah 64%. Bukan berkongsi markah yang aku nk emphasize kat sini, but mereka bertiga adalah someone yang amat penting, or famous dalam industri hiburan ni. Madonna and Elizabeth Taylor dah masuk kategori legend, then Uma Thurman ni boleh la tahan kan kecantikan dia. Oh tidak. Kalau dia cantik, aku cantik ke? *Blushing blushing* haha. Gi mati lah kau. Cuci muka pun 2 3 bulan sekali.

Eeee. 2 3 bulan sekali?? Selekeh gila kau Sardin! 

Oh yeah. Tak percaya? Aku pun macam x percaya. Bukan aku xde pencuci muka. Aku just malas. And aku x percaya dekat bahan2 chemical ni. Lagi prefer air suam je.

Dari aku kecik lagi aku dah perasan, muka aku ada macam perempuan sikit. Masa Form berapa tah, aku pernah pakai tudung and baju kurung, saja nak tengok macam mana. Dah siap2 pakai tu, (adik aku yang pakaikan tudung) aku tengok lah kat cermin. Oh mak kau! Terkejut aku tengok cermin tu. I do look like a girl! Dengan badan macam ni, and muka yang memang macam perempuan, aku hampir jatuh cinta dengan kecantikan diri aku sendiri masa tu. haha. Kenangan masa kecil, abaikan je.

Tengah duduk2 dalam snow ni, tiba-tiba aku teringat kawan aku kat INTEC pernah cakap badan aku macam perempuan, kalah dia. haha. 

Okay girls, come here. Want to have a body like Megan Fox?


Fuh. Siapa x nak kan. Lelaki kalau dah dapat girl macam ni, sumpah x tinggal. Kau nak apa lagi beb, muka lawa, badan macam kerengga. Kalau kena tinggal jugak, tu memang sebab perangai x berapa nak lawa macam body la tu. haha

So girls, nak x? Meh sini Dr Love bagitau macam mana. Macam biasa it's all free and reliable :)

Cara dia senang je. Rajin2 lah exercise badan tu. X kisah lah dekat gym ke rumah ke, yang penting how hard you push yourself and more importantly, your tummy. Buat sit-up seberapa banyak yang kau boleh, then dah x tahan, stop jap. Rehat. Then sambung buat lagi. Ulang at least 3 kali. AT LEAST tau. Kalau boleh, buat lah lebih. Untuk korang jugak :)  Then dah siap tu, jangan lupa minum air. Esoknya kau akan rasa sakit2, but tu biasalah. Arnold Schwarzenegger ada cakap, No pain no gain. So biar je. Haritu kau rehat je. Then esoknya lagi, kau ulang lah sit-up tu beberapa set macam yang aku cakap tadi.

Boleh percaya ke? Mesti lah boleh. Tengok lah perut aku ni, mantap kot. Six pack. Nak tengok? Mana boleh. Awek aku pun tak tengok lagi kau dah nak tengok. Gatai naa..hahaha

Kenapa perempuan perlu exercise? 

Seperti juga perempuan yang mengharapkan agar her boy to be tough, so that he can protect her, lelaki juga perlukan perempuan yang fit. Ini bagi memastikan agar someday nanti, bila perempuan tu pregnant, her tummy  is strong enough to protect their child. Tengok. How suci murninya hati lelaki, fikir pasal anak. Ini tak habis-habis cakap lelaki gatal sebab nak perempuan yang mantap je. Kitorang nak protect anak kitorang lah. huh! hahah. Sounds merepek kan? But actually kalau korang fikir-fikir balik, it is true. :)

Moral hari ini, December 2, 2010: Do something that will benefit not only you, but others too. 

5 comments:

Mohd Nor Quiyyum said...

jambu gila kau sardin!

Atikah Adnan said...

gambar kt pizza hut sacc :p

myra said...

aku rase ko dpt result almost all girls sbb cara ko posing dlm gambar tu..

mane de lelaki sejati buat muke cmtu.. hahaha ko je~

M said...

nseb bek tika slamat kn ko..kalo x ak rse ko jd gay dh..siap test pkai tudung 2..pondan sopan gtu..

Firdaus said...

Bapak: Aku x se-tough kau bapak.

Atikah: Nasib baik ingat, kalau x, i dont know what to say. haha

Mira: Eleh. Jeles lah tu. Ni mst sebab kau dah buat tapi x dapat yang famous kn? hahaha

Mantol: Asal M je? X bangga dgn nama sndr ke? hahaha.. Ala. aku jantan sejati kot. Kau pun dah pnah nampak kan. haha