Tuesday, November 30, 2010

Remaja Yang Matang is Tagged

Damn you Mantol.
Sampainya hatimu membuat diriku begini?
Mengapa harus aku yg dikau tag?
Tiada orang lain lagikah?
Begitu pentingkah diriku ini dalam hidupmu?

Oh Mantol.
Akan ku pukul kau bila aku naik New York nanti.
Akan ku balas dendam kesumat yang akan ku pendam selama 3 bulan mendatang ini.
Tidakkan ku biarkan kau bersenang-lenang di sana.
Nantikan kedatangan aku.

The Great Sardin Is Coming
THIS SPRING.

haha. Ini kalau buat trailer best nih.

Merujuk tajuk di atas, saya, Mohammad Firdaus M Asari, bernombor kad pengenalan 901205015379, dengan ini, mengaku bahawasanya saya telah di-tag dan bertanggungjawab untuk membalas seruan si Mantol. Bersama ini, saya lampirkan butiran-butiran peribadi diri saya:

1. Nama aku Sardin. Bilis yang bagi nama ni kat aku. Aku pulak bagi junior aku nama Tuna. Kemudian junior dia Salmon. Dan kemudian Todak. The latest is Jerung. Ohh. I am touched. Cicit aku dah ada anak! hahaha

2. Sepertimana Mantol si kering ni, aku juga mempunyai blog sebelum ni. But delete, atas sebab-sebab yang bodoh. haha

3. Siapa jadi girlfriend aku dia sangat beruntung. Sebab aku suka belanja awek. So girls out there, sila la isi form I-Want-To-Be-Your-Next-Girlfriend yang boleh didapati di luar office saya. :)

4. Sangat malas nak belajar.

5. Tetapi sangat rajin untuk main.

6. Main apa? Main game, main bola, main badminton, main tennis, main kejar-kejar, main sembunyi-sembunyi, main main-main.

7. Ohh..how come aku lupa ni. Birthday aku bulan 12 dan aku selalu rasa aku bodoh sebab aku lambat lahir dari kawan-kawan aku.

8. Cakap pasal lahir, aku lahir di rumah, berbidankan ayah aku. heee :D

9. Nombor 9 ni sangat significant dalam hidup aku sebab adik beradik aku ada 9 and ayah mak nenek atuk aku semua adik beradik 9. hahaha

10. I love fashion. But xde lah sampai sanggup spend beratus-ratus hanya untuk jenama. More prefer to the beauty of it, rather than the name of it. Sebab orang nampak apa kau pakai, bukan nampak jenama apa kau pakai.

11. But aku salute siapa yang mampu beli Armani Exchange and seluar Evisu, bersama kasut Aldo.

12. Aku suka lepak kat balkoni rumah masa malam. Bawak air teh and adik sorang dua, duduk tengok bintang. Ahhh..so calm..

13. Aku sangat romantik. X caya? Baca post2 bawah ni

14. Aku jua seorang yang matang. X caya? Baca Blog Title kat atas tu. "Remaja Yang Matang". haa. Matang kan?

15. Walaupun aku matang, aku suka baca manga. Manga ni lebih kurang macam kartun la, but versi Jepun.

16. Berat badan aku x pernah lebih 53kg. :'(

17. Aku buat blog dengan niat adik-adik aku akan ikut jejak langkah aku dan tidak hanyut dibawa arus kealpaan remaja.

18. Aku x suka mat rempit merempit, but I dont mind hanging out with them. Why? Cause they are my friends. :)

19. Aku x pernah merempit, but aku suka lumba kereta. Selalu lumba dengan Nabil. Siapa yang ada dalam kereta masa malam tu, korang dah jadi saksi kecekapan aku mengelak macam2, dah macam dalam game Need For Speed! Siap ada balak terjatuh dari lori balak. hahaha

20. I am lucky I have someone who can manage my money. Sebab aku suka shopping, aku selalu overspend. So by having her by my side, sekarang dah x overspend dah. hehe. Thanks to that certain someone :)

21. If you look onto my wardrobe, it is almost all red. Most of my clothes are red and white.

22. I have two laptops. hehe

23. I hate nerds on Facebook. haha. Everyone does.

24. Sebagai lelaki, I am proud that I can cook. hee

25. 25, that is the age I am planning to get married. Too early? Nooo.. There's no point on living if you cant spend your time with your loved one. :)

OK. Dah siap. Should I tag someone? I hate to do so, but yeah, I have to. Sorry to that certain someone I mentioned earlier, Atikah, I choose you! hahah. Look forward for it.

Moral hari ini, November 30, 2010: Do always be cool. You'll find this world revolves smoother. Macam sekarang. Mantol tag aku, aku cool je. haha

3 comments:

M said...

haha..cool konon..siap suro ak edit lg..

Firdaus said...

Kisah apa aku. Aku still nak pukul kau nanti

M said...

sile la~~