Sunday, October 31, 2010

Tackling Techniques

I played futsal with the Whites yesterday. There are some who is good, but most of them reti-mintak-bola-but-bila-dah-dapat-buat-tak-tau. haha.  Just now we played against the Koreans pulak. The Whites are better I think. Malays? Mestilah Melayu Boleh! haha

Whites and Asians are completely different. But there is something they have in common; mencederakan kaki aku! Habis calar balar sopak-sopak sana sini kaki aku dibuatnya. Kesian kan? :'(   haha

They should be taught how to tackle in the right way. Macam mana? Macam ni.

1. Perhatikan kaki orang yg bawak bola 2.
2. Dekatkan diri, with caution. Soccer players could be dangerous when they have the ball with them.
3. Hulur kaki ke arah bola tersebut. Bukan hulur ke arah kaki ye kawan-kawan.
4a. Kalau dapat bola, terus pass bola tu. Sebab mesti la org tu bengang kan korg rampas bola dia. So baik lepaskan diri dari dikejar. haha
4b. Kalau x dapat pulak, just say this out loud, "Sorry. My bad !" 

haha. Macam tu lah kalau nak tackle bola.

Macam mana nak tackle lelaki
Apa? 
Macam mana nak tackle boys?

Korg ni selalu tanya soalan pelik2 kan. OK lah. Meh sini Tackling Boys 205

1. Benda pertama korg kena buat is pastikan dia ni available. Single ke tak single tu tak kisah. Sebab senang je nak rampas laki dari girl ni. haha

2. Cuba cari kat mana dia selalu have his lunch. Sebab lelaki ni akan ada habit dia suka mengusha time nak makan. hehe. Sorry lah ye sesiapa yg aku usha tu. Korg pakai baju lawa sangat. Aku pandang la. Kalau x, membazir je la kan kau pakai seksi-seksi macam tu kalau x pandang.

3. Ha. Tu dia. Korg nampak kan dia duduk mana? OK. Pegi beli sandwich dengan air fresh orange. Duduk di position yang membolehkan lelaki tu nampak kau. Jangan dekat sangat. Nanti kantoi korg punya tudung x betul. haha. Jangan lupa silang kaki, nampak 80% lagi ayu dari duduk biasa. Ha. Nak tambah ayu, pakai baju putih pure punya. Confirm laki tu akan perasan kehadiran kau kat situ.

4. Makan. Ha betul. Makan. Makan dengan seayu yang kau boleh and jangan lupa doa dalam hati so that laki tu pandang kau and jatuh hati dengan keayuan kau makan sandwich tu. Sesekali, pandang lelaki tu, and kalau dia pandang kau, kau senyum sikit. Jangan obvious sangat. Just so that pada dia kau ni murah dengan senyuman. :)

5. Stalk! haha.  Yeah. Thats true. Stalk dia dekat facebook. Amik tau adik beradik dia berapa ramai and so on. Alah. Aku sure korg mesti tau kan mcm mana nak stalk. Get as much information as you can. Especially about me and status dia. Ni amat diperlukan untuk langkah seterusnya.

6. Add dekat ym. Type macam ni "Salam. Nak kenal boleh?" haha. Berani lah kau tanya macam ni. Terus kena reject. OK. Tulis macam ni "Hey there"  haa..kan nampak kau macam lagi 'up'. haha. Masa ni lah korg nak gunakan maklumat2 yg korg dapat dekat facebook tu. Kalau x, hambar je lah kan conversation tu.

7. Sekarang dah kenal kan? Haa..nice. Sekarang kau pegi print gambar laki mana2, handsome2 sikit, then selit kat buku kau.

8. Part ni penting. Dekat depan library, kau nampak dia tengah jalan sorg2 nak masuk ke library. Kau cepat2 potong dia and timing supaya kau dapat langgar dia masa kat pintu library tu. haha. Dengan kecerdikan dan kelicikan yg kau ada, pastikan gambar laki mana kau print tu jatuh and kau kutip buku2 kau and biarkan gambar tu. Dia mesti akan perasan and amik gambar tu then bagi kat kau. Sebab dia lelaki, dia akan diam je. AND dia akan diam lama la jugak dari contacting kau.

9. Tegur dia kat facebook. Tanya dia kenapa lama x contact. Dia akan jawab "Awak dah ada lelaki lain, saya x nak lah kacau girlfriend org." Then kau tanya lah mana dia tau. "Emm..habis tu gambar yang jatuh depan library tu?"  So kau explain la kat dia tu ex kau. Ngadu kat dia betapa teruknya kau terluka. Sebagai lelaki yg gentleman, dia akan rasa simpati and listen to your story. 

10. So skrg dah start ngadu-ngadu ni, memang senang lah kau nak rapat dgn dia. Dah rapat2 tu, next is the boy's turn to take the other steps towards a relationship.

Ha. Jangan sesekali korg guna cara ni. Aku 100% sure x kan berjaya. haha. Nak tackle lelaki? Xde maknanya nak tackle2 lelaki ni. Pada lelaki, girls yg start approaching ni mcm 'mudah'. 

Ingat. Jahat mana pun lelaki tu, kalau nak perempuan untuk dijadikan isteri, dia akan cari yang baik2. So kalau kau yg start approach, sorry to say la babe. Kau aku buat just as my geli-geli je. haha

Moral hari ini, October 31st, 2010: Kepada remaja-remaja yang masih belajar tu, belajar lah dulu. Dapat result gempak2, then keje bagus2. Then only korg fikir pasal kawin. Kalau dari Form 1 dah ada girl/boy, nanti by the time kau nak kawin, dah berapa ramai ex-es yg kau ada? Kalau aku ayah partner korg, and aku dapat tau yg korg ada ramai ex, sumpah aku x kan bagi kau berdua kawin.

11 comments:

miya said...

niceee :)
saya tk pernah ada ex. nk kawen ngn anak pakcik boleh? hahahha

Firdaus said...

haha. tunggu lah wife pakcik beranak anak laki. sanggup tggu x?

miya said...

agak2 bape lama lagi ye pakcik?
hahah

Firdaus said...

9 bulan. Mengandung 9 bulan je kan

miya said...

perghhh. wife da mengandung ke?

miya said...

perghhh. wife da mengandung ke?

Atikah Adnan said...

ada jugak pakcik yg nak kena ni. haha

Firdaus said...

kenapa ni nak? pakcik x buat apa-apa pun

orange.shaker said...

hahahhahahah...yes...right...wat pening je pk sal laki skng ni...mmg menyakitkan hati...semua aku jumpe mnyakitkan...amik ksmptan pd pmpn...susah nk cari yg baik ni...juat pray n wait:)

Fatin Inani said...

tikah, kesian anak kau nanti
daus garang haha

Firdaus said...

orange shaker: sekarang dah jumpa kan? aku. haha
nani: ah. garang dgn anak xpe. hehe