Tuesday, November 16, 2010

Flowery Follower

The post's title is indeed a little too flowery for a guy like me. But yeah. It sure is true. Follower-follower aku semuanya istimewa. Mereka semua mempunyai tema blog masing-masing.

Anis Bin Persie dengan lagu and background yang meriah.
Asnida Hani dengan post2 meluahkan perasaan beliau.
Akmal Ehsan dengan post dalam English yang sgt power.
Atikah Adnan dengan story telling baginda dan muka yang sangat cute. hehe
Aqilah Mazlan with her extraordinary English.
Azleen Aziz dengan background yang sangat pink.
Fadhil Ghazali dengan post2 mencabar minda beliau dengan sering melibatkan konspirasi-konspirasi dunia ini.
Hafeeza Nakamura dengan post2 tanpa title
Orange Shaker dengan lagu background bahasa Melayu, but ala-ala Korea
Mira yang tersangatlah caring
Hafiz Fikri Romero dengan post2 yang sangat aku suka baca
Farhan Syahir dengan apa pun aku x tau. haha
Yati Sulaiman pun aku x tau nak komen apa. Just aku suka la gambar umbrella dia tu.
Intan Sofia and her Intan Sofia's Diary
Syed Alif Ikram yang aku rasa patut dah start mematangkan diri beliau by now. But tidak. haha. Gambar pun dah kartun
Syahmi Yem. Ni lagi sorang buat aku kena bukak google translate kalau baca blog dia. haha
Pisces(apa nama sebenar kau?) dengan masam manis hidupnya
Ily Shaheera dengan template yang agak menarik
Syahir Sephiroth. ohh. Apa lagu kau pasang ni?
S. Al. Farisi. Insaf aku dengar lagu dia. huhu
Ungu Violet dengan post2 membuka mata.

Dan mereka-mereka yang lain yang follow, but xde blog. Macam aku dulu. haha.

Dulu aku takut gila nak buat blog. Takut xde org baca. Malu kalau orang baca. Ketiadaan idea nak tulis pasal apa, dan juga jadual kelas yang sangat ketat. haha. Banyak alasan.

The reason I decided to start blogging is kebosanan yang terlampau. Masa tu duduk kat rumah, tunggu nak fly. Oleh kerana aku adalah batch yang paling last fly, lagi la terasa kan. Time tu my sis, Jieha, suka blogging and dia selalu la bukak blog-blog yang dia minat. So dengan tahap kebosanan yang kian membunuh tersebut, aku pun melangkah ke hadapan, menghampiri kakak aku tu dan baca sekali blog-blog tu. Dari situ lah aku dapat idea untuk buat blog ni.

Common blog : Cerita hal peribadi masing-masing dan jadikan blog dia tu macam diari dia. Dah macam budak-budak nerd yang selalu keluar status kat facebook tu. hahaha

Good blog : Cerita perihal agama. hehe. Aku salute korang punya effort dalam mengerjakan amar makruf nahi mungkar ni. Takbir! Allahuakbar.

Awesome blog : Cerita pasal masalah-masalah sosial zaman sekarang dan jalan penyelesaiannya. Of course, they are using a good way to attract the readers to keep on reading. Ada jugak yang buat blog pasal masalah sosial, but x tau nak attract readers, so blog dia dah jadi macam surat khabar. haha.

So by comparing blog-blog tersebut, and considering yang aku masih ada adik-adik kat rumah, so aku decide untuk buat blog mengenai Remaja. Apa masalah-masalah yang sering dihadapi remaja dan how to get through that phase of life, based on my experience of course.

Now I really hope that Malaysians will hear my voice because I can see that our country's foundation is crumbling. Kita, para remaja, sebagai tunjang negara seharusnya sedar bahawa kitalah pewaris negara dan tanpa kita, negara ini akan hancur, jatuh dan hilang dari peta dunia.

Haha. Ayat nak poyo. Blah ah. Mandi pun sekali sekala, nak jadi tunjang la apa la. X dapat ah jekk. hahah. Tapi betul ni, aku dah lama dok perhati remaja-remaja kat Malaysia ni. And sekarang aku rasa mat-mat salleh ni lagi baik dari kita. Sedih ah. Apa nak jadi dengan kita ni? :'(     haha

Moral hari ini, November 16th, 2010: Jadilah Remaja yang Matang, macam aku. hahaha

17 comments:

Atikah Adnan said...

Aww am i cute? hehe. blushing lahh. dont worry, one day jadilah menteri, Malaysians will hear your voice :)

Mr Follower said...

Hi, this is a comment.
To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

Firdaus said...

Hye Mr Follower :)

Tyka: Yes you are ^_^

hafiz fikri said...

tak payah doe matang sangat.matang sikit sudahh

Firdaus said...

Jangan la marah doe. Yela2. Aku kembali normal la

run azeefah nirsim said...

'Tapi betul ni, aku dah lama dok perhati remaja-remaja kat Malaysia ni. And sekarang aku rasa mat-mat salleh ni lagi baik dari kita. Sedih ah. Apa nak jadi dengan kita ni? '

good point to ponder.

Firdaus said...

Semua ayat aku perlu diponder actually. haha

miya said...

caring ke? ouch!

Firdaus said...

Dah x dah. Mira pegi UK x ajak!

miya said...

haha. tyme YM pernah ajak oke? haaa. cepat ingat balik!!

Firdaus said...

Mana ada! Mira just cakap MAYBE nak pegi UK, tapi x tau lagi, sbb xde teman.. Xde ajak punnn

miya said...

Mira cakap kan. Jom la Daus teman. sebab takde teman. ala, semua nak salahkan mira. x(

Firdaus said...

Memang mira salah. Pegi without us! haha. Merajuk ke? Nanti I'll ask tyka pujuk ea

Akmal said...
This comment has been removed by the author.
Akmal said...

ni care ko nk umpan follower jd lebih rmi r nih? ok2, cant deny that its working, haha. hebat r plak eng aq, cis ko raja bugis. asal ko tk kate aq cute gak? haha

Firdaus said...

yela san. the cutest from Mississippi. haha

Anonymous said...

Aku hanya menambahkan halaman web Anda ke favorit saya. Saya suka membaca posting Anda. Terima kasih!