Saturday, November 13, 2010

Mengorat Awek

Henti henti panggilan ,
Berdering untuk merebut peluang bertutur,
Belum kira barisan yang beratur ,
Hingga ke Singapura menunggu janji temu.

Ramai lelaki mengaku macho tapi hancur,
Hanya omong kosong,
Lainlah aku yang tampan,
Susuk tubuh menawan,
Dapat kau pasti beruntung. (Terhangat Di Pasaran, Adam & KRU)

Itulah lagu Adam AF and KRU. Memang dorg hot. Handsome dan macam-macam lagi. BUT. Aku apa kurangnya, cute, tough, jalan bergaya. Apa yang x cukup? haha

Dari dulu, ramai kawan aku cakap aku playboy sebab aku x suka layan girl. Aku x faham apa kena mengena-nya. Aku rasa macam lagi better je kalau dorg panggil aku gay. At least gay ada perasaan, playboy mana ada. Tau nak main perempuan je.

So dah alang-alang kawan-kawan aku panggil aku playboy, aku rasa aku agak credible la jugak kan untuk mengajar korg semua wahai jejaka-jejaka kesepian sekalian macam mana nak mengorat, dengan cara moden. Cara lama dah x boleh pakai dah. Bagi-bagi bunga? Hello..girl sekarang mana pandang bunga dah. Ayat-ayat jiwang? X perlu pun.

2 je yang kita kena ada. Duit and rupa. Dengan rupa yang kacak, dan duit untuk beli baju-baju yang stylo, setiap langkah kau berjalan tu, pasti akan ada girl pandang.

Next, cara nak approach. Arakian cara aku approach awek aku agak lain dari yang lain, so aku rasa korg boleh la try cara ni. *Actually post ni memang aku saja nak tulis macam mana aku ngorat dia, atas permintaan ramai. haha

Atikah, let me tell them our story ye. Dah ramai ask me to make a post bout this. :)

OK guys. Dia dah bagi green light. Meh sini aku cerita.

Kejadian Di Sungai Gabai


Aku dah lama usha awek lawa ni. Asal hari Jumaat je dia akan datang kelas aku, cari kawan2 dia. So aku dengan sengajanya akan keluar kelas lambat2 so that aku akan dapat cuci mata cukup2. haha. Masa first time aku jumpa tu, korg maybe x caya, but ni kisah benar. Aku rasa dunia ni cam stop rotating. Masa tu ada Nadiah and Nani, but serius, aku rasa macam dorg x bergerak. Yang aku nampak is dia, si dia yang telah berjaya menambat mata dan hatiku ini, Atikah Adnan.Masa tu musim luruh 2008.

Aku berjaya berkenalan dgn dia masa Summer 2009. It's a very long time kan? Tapi x pe lah. At least dapat jugak kan kenal. haha. Bukan aku x berani nak approach, just masa x sesuai. Ramai je cuba usha dia, but x dapat, sebab dia still belum bukak hati dia untuk boys. Aku just tunggu the time when opens her heart to a guy. Masa yang dinanti-nantikan akhirnya tiba.

May 19, 2009


Member-member plan nak pegi Sungai Gabai on that day, so aku pun join la. At first aku x tau Atikah ni join skali. On the way tu ada singgah MASJID, kat situ la baru aku perasan kehadiran dia. Patut la dari awal rasa excited je nk join trip tu. haha

Dah sampai kat waterfall Sg Gabai tu, aku adjust2 tuk dia nampak aku. Luckily, dia kawan baik with Nani and Nadiah, so aku pn lepak la dgn dorg. Atikah ni macam malu2 pulak nak masuk air mandi skali. So aku pun join la dia duduk kat gigi air je. Masa tu only God knows how nervous-nya aku. Aku dah la pemalu. hahaha.

Tiba-tiba ada org datang, jerit "Woi! Ayam dah siap!" haha. Ingatkan apa lah. So kitorang pun gerak la. Sebab aku gentleman, aku biar lah gadis2 ni jalan dulu. Atikah depan aku masa tu.

Tiba-tiba

"Ahhh!!"


Spontaneously, and unexpectedly, aku tengok Atikah ni dah dalam dakapan aku. Dia hampir jatuh ke tebing yang agak tinggi and curam. Aku telah berada di tempat yang betul and pada masa yang betul. Kalau x, aku x tau apa jadi kat Atikah ni. Kat bawah tu aku boleh nampak cerucuk2 akar pokok yang tajam, so kalau jatuh, huhu. Ayam2 tu buat tuk kenduri arwah je lah. hahah

Kami masing-masing tergamam. Lama gak aku paut Atikah ni. Dia macam trauma and aku pun still in shock.

Nasib baik Paan, one of my friends yang join pegi mandi2 tu, jerit dari belakang. "Hoi! Kau buat apa tu?" haha. Only then kitorg gain balik our consciousness.

Somehow, masa aku paut dia dari jatuh tu, I felt something, not on my hands, but it was on my heart. Until now aku x tau aku rasa apa masa tu. Love? Maybe. Good guess though. haha

Then dah makan, dah puas mandi, kitorg pun berangkat lah balik ke Shah Alam. On the way tu, ada lagi 1 kejadian berlaku.

Masa tu kereta yg aku naik, yang dipandu oleh Khalis, mengekori rapat kereta Yam, yang di dalamnya ada Atikah ni.Sampai lah kat tol mana tah kat Shah Alam tu, aku x ingat, kalau tanya Atikah dia ingat la kot. hehe. Sorry tyka. :p  Kat situ, kitorang decide nak guna lane Touch n Go. But entah kenapa, kereta Yam cant get through. So kitorg reverse la kereta ktorg and ikut lane sebelah. Lepas je lane tu, kitorg stop jap, and aku keluar kereta tu, lari ke arah kereta Yam, dengan niat nak tolong. Sampai kat kereta tu, aku pun keluarkan lah kad Touch n Go aku, and use it. It worked and Yam can got through. I saw from outside of her car, Atikah was smiling towards me. hehe. "Ni dah jatuh hati la ni", that's what I thought. haha

So sekarang, thanks to those incidents, aku berjaya dapat the most wonderful girl in this world by my side. hee. Thanks God for this gift.

Moral harini, November 13th, 2010: Sentiasalah bersabar. Apa yang kita hajati pasti akan kita miliki.

13 comments:

miss asnida hani said...

OMG sardin.. sweet gile oke.. cepat2 la kawen.. heeeee~ jgn lupe jemput aku.

a said...

muahahaha..gile cm drama doe!!tahniah..kompem ko senyum2 kambing mase wat post nie kan..eleleele..kim slm kat tyka..jga dia leklok :)

anispersie said...

kat ats nie komen aku..muahaha..slh taip nama..deng!

Akmal said...

tkpe sadin, aq simpan rahsia kau, hahahahahahhahaha

Firdaus said...

as: baru cmni kau dah cakap sweet. kalau aku bg ayat2 sweet aku, cmne lah. haha
anis bin persie: agak tersenyum jugak la bila terkenang kisah lalu kan. nnt aku kirim salam :)
esan: rahsia kau lagi banyak aku simpan. hahahahahah

Atikah Adnan said...

Ishhh bila green light pulak? Malu okayy. haha. =.=

Firdaus said...

ececeh tyka. malu konon. bukak chat, cakap suka la, senyum lebar la..hahaha. <3 :)

myra said...

alahai cutenye.. nape aku xpenah dpt offer berlakon dlm drama mcm korg ni ek... hehe

cepat2 la dpt neil 2.:).

flazeroth4th said...

@myra: lol neil 2.
@sadin: woi!! seronok cite cmne ko boley dpt "AMOI" comel mcm Tyka... lol... if u know what i mean!!!

Firdaus said...

mira: xde nye neil2 ni. kawin kat malaysia, so Jalan Parit Masjid ada lah. hahaha

padil: belum sampai tahap tu lagi. lol

Da'ieRider said...

uuuuuuuuu....sadinnnn
sweet dow....ngurat r aku skali...aku nak jatuh gak ni..XD

FaRHaN SyAHiR said...

mujo aku ade sebagai pencegah maksiat...hahahaha

AZLeEn AziZ said...

Hahaha x leh blah paan.. Bgs2..

Btw s0 sweet... Sem0ga berbahagia..