Monday, February 21, 2011

How to Make Them Stick to You

No money no talk man. If you want a bitch, you got to pay for it.

Ramai laki bising perempuan zaman sekarang ni materialistik, asyik kejar duit je. So what? X payah pening fikir macam mana nak kejar perempuan, biar perempuan yang datang kejar kita.

How?

MONEY


You know that women love money. They have the sixth-sense. They can smell money. They can see through your pocket. They are psychologist, they see you, they know you have money.

Rather than working your ass out chasing a girl, why dont you chase money? You got money, women will come to you. You chase a girl, the girl will suck all of your money. What a waste man. I tell you this, money is everything. You got money, you'll get everything.

Semua playboy tau prinsip ni. Asal kau kaya, kau handsome, kau nak perempuan mana-mana pun boleh. Tinggal angkut je.

Imagine these situations:

Situasi 1:
Perempuan ni baru habis keje, pakai blouse putih, and skirt labuh warna pink, tunggu balak dia depan office. Then sampai lah balak dia, Farid, dengan motor RXZ. Dihulurkan helmet spare ke arah awek tersebut. Tiba-tiba, datang anak boss syarikat tu, Iskandar, dengan suit hitam, kemas. "Julia, nak balik rumah ke? Want me to send you home?"

Agak-agak kau lah, si Julia ni nak ikut siapa? Of course lah dia akan ikut balak dia kan, sebab nama pun balak. But dalam hati dia, mestilah dia nak naik dengan Iskandar tu. Dah lah anak boss, handsome pulak tu.

Situasi 2:
Julia dah tinggalkan Farid buat masa yang lama, and sekarang dia dengan Iskandar pulak. Mereka sangat bahagia bersama, sehinggalah pada suatu hari, Iskandar jatuh sakit and badannya lumpuh. Mukanya pun dah berparut sana-sini. Nak dijadikan cerita, sebab Julia ni dah takde tempat nak mengadu, dia cari balik Farid tu. Just untuk mengadu. So mereka pun set masa and tempat untuk berjumpa. Bila tiba saatnya mereka berjumpa, Julia berasa amat terkejut kerana Farid bukanlah seperti Farid yang dia kenali dulu. Farid sekarang dah berkereta and mempunyai pendapatan yang tetap sejak diterima bekerja sebagai pengurus kewangan di Bank Cina India Melayu. Sejak itu, mereka sering berjumpa, dan Julia jatuh cinta kembali kepada Farid, walaupun pada masa yang sama, cintanya pada Iskandar masih lagi mekar.

Dalam situasi ni, aku tak tau siapa yang dia akan pilih. So aku let it be je lah.

Walaupun cerita tu hanya rekaan semata-mata, but aku harap korang bolehlah nampak gambaran apa yang aku nak sampaikan. Although women claim that money is not everything for them, but it is one of the most important aspects they consider when it comes to marriage.

Takkan perempuan tu nak hidup dengan lelaki yang takde duit. Susah lah hidup dia kan. Makan minum anak dia nanti macam mana, siapa nak tanggung. Itulah alasan yang selalu diberi oleh kaum hawa ni bila cakap pasal duit. And aku pun setuju dengan point diorang ni.

Come on guys. Korang pun kalau nak berawek, mesti nak cari yang lawa-lawa je kan. So fair lah kalau awek-awek ni nak cari yang kaya-kaya je. Well, not kaya lah, berduit.

So kalau kau susah sangat nak cari awek sekarang ni, apa kata kau kejar duit. “Aim for the sky and you'll reach the ceiling. Aim for the ceiling and you'll stay on the floor” (Bill Shankly). Kau tau perempuan pentingkan duit, so baik kau kejar duit. At least, kalau kau tak dapat duit tu, kau akan dapat perempuan tu. haha. Bodoh, takde kena-mengena.


Kejar duit, so that bila kau dah ada duit tu, perempuan akan kejar kau. So masa tu, kau dah tak payah kisah lagi pasal macam mana nak buat perempuan setia kat kau. Sebab kau dah memang calon suami terbaik yang dia ada dalam list. Unless dia ni ada sugar daddy la kan. haha


Aku tulis post ni sebab aku bengang bila ada lelaki cakap perempuan ni materialistik, but then, still chase for the same woman. Come on lah. Dia dah taknak kat kau, dia nak duit je. Kau dah tau dia materialistik, baik kau ikhtiar macam mana nak kumpul duit, so that dia akan suka kat kau. 


By the way, kalau perempuan tu materialistik, baik kau tinggal. Buat habis duit kau je. Belum kawin dah kaut semua duit, dah kawin nanti, habis semua harta pusaka dia korek. Lagipun materialistic girl ni selalunya high maintenance. Nak mekap tu lah, nak lipstik ni lah. Nak Coach itu, nak Victoria Secret ni. Dari kau serabut otak bayar semua benda tu, baik kau tinggal je dia, beli rokok. Lagi puas. haha. Tapi kalau dia kerkerjaya, kerja doktor ke apa ke, tak kisah lah. Dia nak apa, biar dia bayar sendiri. Ni just apply to those yang malas nak kerja, asyik nak depend kat duit laki. Wujud lagi ke perempuan macam ni? Aku rasa dah takde dah. haha. Perempuan zaman sekarang dah pandai, dah ada kerjaya masing-masing.

So, guys, ingat, go for the money, not the girl.

Moral hari ini, February 21, 2011: Be smart.

4 comments:

atikah adnan said...

Theme blog Remaja yang Matang: Girls, Boys, Love, Money. Betul tak? heee :p

orange.shaker said...

ok...tp u prnah dgr lelaki yg suka kikis duit pmpn x?errmmmm?cmne lak 2?

~[miSs feNneC]~ said...

tyka : hahaha.. lebeyh kurang btol la pe yg tyka ckp 2..sbbnye naz klu nk cri love tips,kat blog daus nie la =P

Afufu said...

Bagi aku kalau dah dapat lelaki kaya tu 1 bonus la. Asalkan aku ade duit sendiri yang mencukupi, tu dah kira bagus. Buatpe nak bergantung kat lelaki sgt. If one day die tinggal kita, nak cari duit kat mana??